MindMover

“Laten we op zoek gaan naar wat ons het meeste in het leven aantrekt en datgene ook daadwerkelijk gaan doen. Laat dat dan één met onszelf worden dat het even natuurlijk is als ademhalen. Net zo natuurlijk als het voor de bij is om honing te verzamelen en voor de boom om zijn bladeren te laten vallen in de herfst. Als we de natuur bestuderen, zien we dat ieder schepsel, ieder dier, iedere boom of bloem zijn of haar eigen bijzondere bezigheid heeft waarmee het gehele universum wordt verrijkt.” ~ Edward Bach

Na in 2019 door een diep dal te zijn gegaan met uiteindelijk als resultaat hartklachten, was er dat intense verlangen en vastbeslotenheid dat al deze ellende niet het einde van mijn persoon, van Arsha, zou betekenen. En dat brandende verlangen en doorzettingsvermogen, gecombineerd met mijn mindset en een diep vertrouwen, hebben gemaakt dat ik zelf heb mogen ervaren dat wonderen nog steeds bestaan. Dat de natuur al voor een remedie of geneesmiddel zorgt in de vorm van frisse lucht, zonlicht, planten en bronwater. En dat ons lichaam de meest krachtigste medicijnen heeft om alles te genezen. Wij mensen leren langzaam, maar willen we ons gezond en gelukkig voelen, dan moeten we die ene les leren, die het universum zelf ons aanreikt. Dit was voor mij het moment om mij te gaan verdiepen in de kennis van de universele wijsheid. Het ontwikkelen van mijn energetische, spirituele kant die trouwens in een ieder van ons aanwezig is. Dat alles maar perceptie is. Dat vastberadenheid elke mislukking overwint. En dat als je maar weet wat je wilt, dit binnen handbereik ligt. En dat “willen” veel meer is dan alleen hoop of een wens. Het is dat brandend innerlijk verlangen dat maakt dat krachtige vibraties naar boven komen. Wel eens iemand gekend die nog maar kort te leven heeft, maar als door een wonder ineens is genezen. De arts had hier geen verklaring voor en geeft alleen aan dat het verlangen om te leven veel groter is dan het sterven. In deze gaat het niet om geloven, maar werkt het of is het waar.

Walk as if you are kissing the Earth with your feet (foto: Ibiza)

Ik ontdekte dat alles in en om ons heen uit energie en trilling bestaat. Als je weet hoe je deze krachtige energieveld kunt activeren dan zal er een hele bijzondere wereld open gaan. We worden ziek omdat we niet in balans zijn en dus verliezen we energie. Als we energie verliezen, dan hebben onze organen ook niet voldoende energie en treden er in ons lichaam blokkades op. Onze organen krijgen dan niet genoeg voeding en zuurstof (= allemaal energie) en gaan daardoor dus minder goed functioneren. We voelen ons dan niet meer comfortabel. Dat is wanneer we dan ziek worden. Wanneer dit zich voortzet dan kunnen de kwalen in ons lichaam verergeren. 

Onze samenleving is zo geënt op symptoombestrijding, het voorkomen van ziekten. En minder op het bevorderen van welzijn. De patiënt of persoon is nog steeds de allerbelangrijkste factor in zijn of haar genezing. Het gaat erom dat we de persoon behandelen en niet de ziekte. Ziekte is een innerlijke stem die ons waarschuwt dat we onze zienswijze, onze kijk op de dingen, onze manier van leven moeten veranderen. Die innerlijke stem vraagt om deze verandering opdat we als een nieuw mens van het leven kunnen genieten. Gedragsproblemen ontstaan vaak vanuit een (onvervulde) behoefte of een overtuiging die een persoon heeft.

Vanuit de Quantumfysica hebben wetenschappers al keer op keer bewezen dat ons hele universum, ons heel bestaan uit materie en energie bestaat. Ook wij mensen hebben ons eigen energieveld. In ons lichaam lopen allerlei zenuwcellen, energiekanalen. We noemen dit ook wel levenskrachtlijnen of energiemeridianen (chi-lijnen). Deze kanalen kunnen door stress of verkeerde voeding verstopt raken. Als het energiesysteem in ons lichaam een paar seconden stil zou liggen, dan zouden we er niet meer zijn. Wij zijn energetische, spirituele wezens vol licht en liefde. Wist je dat het woord “spiritueel” afgeleid is van de Griekse oudheid “inspireren”? Het woord “inspireren” komt van het Latijnse woord “inspirare” wat eigenlijk betekent “in ademen”. Via het creatieve proces ademen wij de ideeën en gedachten van uit ons onderbewuste uit naar de fysieke realiteit. Probeer het maar eerst zelf. Wanneer je in paniek of boos bent, om tot 10 te tellen en rustig te ademhalen. Sowieso lucht dat op. Door diep in te ademen ontstaat er weer ruimte en daarmee energie in je lichaam en hersenen. Pas als je hersenen ontspannen zijn, dan pas kun je realiseren en creëren.

When the Mind is Still, the Universe surrenders.

Het huidige traditionele opvatting gaat uit van een paradigma: het tastbare, een veilige gestandaardiseerde route en waar je voor de rest van je leven in blijft hangen: medicijn, pijn, verdriet etc. Dit is het mechanische model van als iets kapot gaat, repareren we het. Er is ook een vitalistisch model die overstijgt waar sprake is van energie, informatie en intelligentie die allerlei cellen in je lichaam aanstuurt/organiseert. Als die intelligentie een bewustzijn en geweten heeft, dan kun je ook een relatie daarmee ontwikkelen. Als er een intelligentie is die ons leven geeft, kan ik daarmee contact maken en het instructies geven een specifieke plan te activeren die ons helpt in het genezingsproces van het leven. We focussen vaak op wat er buiten ons ligt, maar dit is zo beperkend. De kracht zit in het bewust focussen op dingen in jezelf met meer aandacht en intensiteit.

Vanuit deze vitalistische-holistische zienswijze ondersteunen wij onze cliënten bij hun hulpvraag. Dat wil zeggen dat we naar de gehele persoon (body-mind-soul) kijken en niet slechts naar de symptomen van de kwaal. Wij gaan uit van het principe dat elke klacht of gedragsprobleem voortkomt uit een niet in balans zijn van het individu; of dat nu lichamelijk of psychisch is. Als je energie uit balans is, dan is al het andere ook uit balans wat tot tal van verschillende klachten in je lichaam, je gedachten, je emoties kan leiden. Bij het bieden van ondersteuning houden wij dan ook rekening met al deze aspecten: met de mentale en emotionele toestand, met gewoontes, de persoonlijkheid, de houding en typerende gedragingen van de persoon, maar ook met voeding.